Hoofdmassage en gezichtmassage

Heeft u vaak last van hoofdpijn en begrijpt u niet wat hier de oorzaak van is? Dan is er een grote kans dat u last heeft van spanningshoofdpijn. In drukke tijden zijn we geneigd om onze spieren aan te spannen, wat ertoe kan leiden dat we klachten krijgen. Hoofdpijn is een van die klachten en dit kan in het dagelijks leven aardig in de weg zitten. Een hoofdmassage helpt deze klachten te verlichten, waardoor u weer hoofdpijnvrij uw dag doorkomt. Daarbij bieden we ook een gezichtsmassage aan die bijdraagt aan een mooie huid.

Hoofdmassage tegen hoofdpijn

Spanningshoofdpijn heeft geen duidelijke klachtenlijst. Eigenlijk verschilt het per persoon hoe de klachten zich uiten. Wel beschrijven de meeste mensen het als pijn aan de zijkanten van het hoofd. Het voelt als een strakke band – alsof u te lang een helm op uw hoofd heeft gehad. Tevens kan de pijn uitstralen naar de schouders en nek. Wanneer er sprake is van erge spanningshoofdpijn, kan het zelfs misselijkheid veroorzaken.

Bij stress bent u snel geneigd een verkeerde houding aan te nemen. Dit resulteert in stijve spieren en daardoor mogelijk hoofdpijn. Vooral bij een kantoorbaan gaat dit snel mis. Zorg er daarom altijd voor dat u comfortabel achter een bureau zit. Gelukkig kunt u altijd nog gebruik maken van een hoofdmassage. De spieren in de rug, nek, hals en het hoofd worden losgemaakt, waardoor de spanning wordt weggehaald. Op deze manier komt u weer heerlijk tot rust.

Jongere uitstraling met een gezichtsmassage

De gezichtsmassage draagt voornamelijk bij aan een gezonde, jonge uitstraling. Tijdens de aanraking, komt het hormoon oxytocine vrij, wat ervoor zorgt dat de bloeddruk daalt, hartslag verlaagt en er minder adrenaline wordt aangemaakt. Daarnaast heeft het ook invloed op de spijsvertering, zenuwstelsel en het geheugen. Schadelijke gifstoffen worden sneller afgevoerd, door de stimulering van de lymfevaten. Al met al wordt u er dus gezonder van! Bovendien heeft het een verjongend effect – een gezichtsmassage zorgt voor een lifting. De huidspieren worden ontspannen, waardoor de bloeddoorstroming beter verloopt en collageen en elastine worden aangemaakt.

Bekijk ook eens onze andere massages. De Thaise kruidenstempelmassage reinigt en activeert de huid. De ontspanningsmassage is ideaal wanneer uw hele lichaam ontspanning kan gebruiken. Op de tarievenpagina vindt u alle prijzen en tijdsduren terug.