Rugpijn en schouderpijn

Bijna iedereen weet hoe rugpijn voelt – 80 procent van de Nederlanders heeft er weleens last van. Vervelend, want het kan erg hinderen tijdens de dagelijkse activiteiten. Daarnaast komt u er zelf ook niet goed bij, waardoor het lastig is zelf het probleem te verhelpen. Meestal wordt het veroorzaakt door overbelasting van een spier, maar het kan ook veroorzaakt worden doordat u bijvoorbeeld een beweging heeft gemaakt, die u normaal gesproken nooit maakt. Iets zwaars tillen is regelmatig de boosdoener – zowel binnen als buiten de sportschool.

Oorzaken rugpijn en schouderpijn

Spierpijn in de rug en/of schouders wordt vaak veroorzaakt door overrekken. Door een verkeerde beweging te maken en net iets te ver uit te strekken, kan deze pijn al ontstaan. Regelmatig rekken en strekken, kan eraan bijdragen dat dit minder snel gebeurt. Ten tweede kan de rug belast worden door te veel kracht te zetten. Ook wanneer u regelmatig uw rug traint, is het belangrijk om in de gaten te houden hoeveel gewicht u kan hebben bij bijvoorbeeld het optillen van objecten. De onderrug is een fragiele plek. Spierpijn kan ook tijdens het trainen ontstaan. Tijdens het trainen ontstaan er kleine scheurtjes in de spieren, die nodig zijn om ze in de toekomst te laten groeien. Tot slot kan een verkeerde houding de boosdoener zijn.

Massages tegen spierpijn

Om pijn aan de rug en schouders te verlichten, kunnen massages goed helpen. De pijnlijke plekken voelen vaak hard aan. De spierverhardingen zijn plekken waar afvalstoffen zich ophopen. Om de afvalstoffen weg te voeren, dienen de spieren losgemaakt te worden – en dit gaat eenvoudig met behulp van een massage. Rug massages verlichten de pijn. Het kan in het begin pijnlijk zijn wanneer de knopen gemasseerd worden, maar dit trekt al snel weg.

Bij ons kunt u terecht met uw rugpijn en schouderpijn. Wij zullen er alles aan doen om deze klachten zo snel mogelijk te verminderen. U mag zelf kiezen welke tijdsduur de massage dient te hebben, maar dit kunt u vanzelfsprekend met ons overleggen. Naast deze massage, kunt u ook bij ons terecht voor een spierpijnbehandeling en met nekpijn en hoofdpijn klachten. Voor de verschillende soorten pijn, hebben we verschillende soorten massages!