Sportmassage in Veldhoven

Een sportmassage is een uitstekende manier om het herstel van lichaam en spieren te bevorderen na een zware inspanning of sportieve prestatie. Behalve als helende behandeling achteraf kan een sportmassage echter ook als voorzorgsmaatregel worden ingezet. Onze salon voor Thaise massage biedt de mogelijkheid tot zowel een recupererende als preventieve sportmassage, die tevens geschikt is voor niet-sporters.

Verschil sportmassage en Thaise massage

Er bestaan belangrijke verschillen tussen sportmassages en Thaise massages. Waar de eerste vooral een behandelmethode is om het lichaam en de spieren te herstellen, dient een Thaise massage een breder doel. Naast het lichamelijke welzijn staat hierbij namelijk ook het verbeteren van de balans tussen lichaam en geest centraal. Bovendien komen er tevens lichaamstherapieën als yoga, voetreflexologie en acupressuur aan te pas. Een sportmassage daarentegen heeft een paramedische invalshoek, met als doel vermoeidheidsverschijnselen en blessures tegen te gaan en toekomstige sportprestaties te verbeteren. Hoewel ook een Thaise massage behoorlijk intensief kan zijn, gaat het er bij een sportmassage over het algemeen nog wat steviger aan toe. Met name wanneer deze na afloop van grote inspanningen wordt gegeven.

Wat doet een sportmassage met het lichaam?

Een sportmassage is er grotendeels op gericht om de doorbloeding van de spieren te stimuleren. Een verbeterde doorbloeding zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller uit het lichaam verdwijnen. Wanneer de massage voor sportieve en andere grote inspanningen wordt gegeven, wordt overbelasting van de spieren tegengegaan. Dit voorkomt het ontstaan van sportblessures. Om het lichaamsherstel na of voor spierbelastende activiteiten te bespoedigen is een goede ‘timing’ echter belangrijk. Een sportmassage kort voor of na intensieve sportprestaties dient dan ook te allen tijde te worden voorkomen. Dit werkt eerder averechts, omdat het de toch al vermoeide spieren nog eens extra belast. Beter is het dus om het lichaam na gedane inspanningen eerst tot rust te laten komen. Bij een sportmassage vooraf is het zaak een lichte massage te laten uitvoeren.

Werking van een sportmassage

Sportmassages die in de periode na zware activiteiten plaatsvinden, zijn ingrijpender dan preventieve massages. Het bindweefsel dat de organen beschermt moet tijdens een achteraf gegeven sportmassage namelijk worden losgemaakt, net als bijvoorbeeld eventuele knopen in de spieren. Om de spiermassa’s en het bindweefsel te bereiken dient daarbij soms grondig te worden gemasseerd. Dat kan op de massagetafel wel eens als minder aangenaam worden ervaren, maar dit is slechts van korte duur. De pijnlijke momenten die bij een sportmassage soms voorkomen zijn juist een signaal van het lichaam dat spierherstel en bindweefselstimulatie nodig zijn. Een sportmasseur zorgt ervoor dat daartoe de correcte behandeling wordt gegeven en beperkt de pijn vanzelfsprekend zoveel mogelijk. Daarmee is een sportmassage essentieel om het lichaam op professionele wijze te revitaliseren.

Adres

Ark 15
5502 VJ Veldhoven

WhatsApp

Whatsapp: 06 838 99 99 1

Openingstijden

Dinsdag  –  vrijdag: 09.00-22.00
Zaterdag open : 10.00-18.00

Cure & Care Veldhoven

KvK 69395764
Email: [email protected]

AVG Regeling

De beste massage in de regio Eindhoven
WhatsApp chat